Cirkels

Alleen ga je sneller; samen kom je verder. Starfish21 gelooft in de kracht van samenwerking, het combineren van diverse disciplines, het uitwisselen van kennis en ervaring, de diversiteit van mensen en het inspireren van elkaar, niet alleen bij de klant, maar ook vanuit zichzelf. Daarom faciliteert Starfish21 een aantal cirkels en brengt daarin mensen samen. Deze cirkels zijn doorlopende programma’s die professionals ondersteunen om zichzelf op het gebied van een bepaald thema blijvend te kunnen ontwikkelen, van elkaar te leren en elkaar te inspireren. De volgende cirkels bestaan op dit moment: 

 • Cirkel Leiders van de 21e eeuw
 • Freelance cirkel
 • Zelforganisatie cirkel
 • HR cirkel

Cirkel Leiders van de 21e eeuw

WHY

Wij ondersteunen mensen met een leidende, sturende rol in teams en organisaties die zich 21e eeuws willen gedragen en daarmee hun impact vergroten.

 

HOW

Dit willen we bereiken door te leren van elkaar, ervaringen te delen, elkaar te ondersteunen, te reflecteren en elkaar te inspireren om zo een volgende stap te kunnen maken in organisatieontwikkeling. De cirkel Leiders van de 21e eeuw bestaat uit mensen met een leidende rol in hun team of organisatie.

 

WHAT

We organiseren jaarlijks vier themagerichte bijeenkomsten (een middag met aansluitend een borrel) en sturen je  1-2x per kwartaal een mail met informatie over interessante thema’s. Daarnaast krijg je toegang tot onze Academy waarin veel interessante thema’s staan (https://www.starfish21.nl/academy) en krijg je toegang tot onze events. En tot slot organiseren we zo nu en dan bedrijfsbezoeken.

Ben je geïnteresseerd en zou je willen deelnemen aan de cirkel Leiders van de 21e eeuw? Lees hier dan verder.

Hier kun je je aanmelden.

Freelance cirkel

WHY

Wij willen dat organisaties zich 21e eeuws gaan gedragen en een omgeving creëren waarin mensen werken vanuit verbinding, eigenaarschap, verantwoordelijkheid en heelheid. Om zo hun impact te vergroten. En wij willen dat doen door samen te werken met mensen die ditzelfde gedachtengoed hebben om daarmee een steeds groter wordende olievlek te creëren, om zo onze impact te vergroten. Omdat we geloven dat we samen verder komen dan wij alleen.

 

HOW

Dit willen we bereiken door business te genereren, samen te ontwikkelen en te leren van en met elkaar. De Starfish21 Freelance cirkel bestaat uit zelfstandig opererende consultants, adviseurs en coaches, die genieten van de ruimte die ze hebben, maar ook graag onderdeel vormen van een team. De meeste opdrachten halen ze zelf binnen of samen met een collega. Onze netwerkpartners zijn ambitieus en bevlogen. Ze willen zelf verantwoordelijk zijn voor de tevredenheid van hun opdrachtgevers. En ze snappen eigenaarschap als geen ander. Onze netwerkpartners worden ondersteund door de eenvoud en kracht van Starfish21 en niet gehinderd door de nadelen van een grote organisatie.

Ben je geïnteresseerd en zou je willen deelnemen aan de freelance cirkel? Neem dan contact met ons op.

Zelforganisatie
cirkel

Organisaties in de 21e eeuw zijn op zoek naar andere structuren. De traditionele hiërarchische structuren zijn niet meer toereikend. Wil je meer eigenaarschap stimuleren op de werkvloer, simpel organiseren, verantwoordelijkheden lager leggen in organisaties en besluitvorming vereenvoudigen, dan horen daar andere organisatiestructuren bij. Frederic Laloux, auteur van het boek Reinventing Organizations, en Ricardo Semler zien organisaties als levende systemen. Dit zijn systemen waarbij zelforganisatie, heelheid (volledig tot bloei komen van menselijk potentieel) en ‘purpose’ (bestaansrecht) hoog in het vaandel staan. Brian Robertson, auteur en grondlegger van Holacracy, heeft een manier van werken bedacht die perfect past bij een snel veranderende wereld.

Wij helpen organisaties bij het bepalen en implementeren van een wenselijke organisatiestructuur en principes.

HR-cirkel

Bij de organisatie van de 21e eeuw horen bepaalde vaardigheden. En die zijn te leren. Sommige vaardigheden zijn wat makkelijker aan te leren dan anderen, maar het kan écht. Als je maar wil.

Wij helpen bij het ontwikkelen van deze vaardigheden. Dat doen we op een blended manier. Blended learning is een combinatie van online en offline leren. Wij verzorgen op maat programma’s om deze 21e eeuwse vaardigheden te ontwikkelen op het gebied van:

 • Eigenaarschap
 • Besluitvorming
 • Elkaar aanspreken
 • Verantwoordelijkheid nemen
 • Assertiviteit
 • Oordeelvrij denken & handelen
 • Netwerken & verbinden
 • Begeleiden & ontwikkelen
 • Communicatie & afstemming
 • Samenwerken zonder leidinggegevende