COACHTRAJECT “Duurzame inzetbaarheid”

Een prachtige kans om medewerkers fluitend naar hun werk te laten (blijven) gaan!

Herken jij dat gevoel dat er dingen aan het veranderen zijn in jouw organisatie of team en dat je teamleden zoekend zijn naar hun plek in al die veranderingen? Vraag je je ook wel eens af of iedereen nog wel de goede dingen doet en nog op de goede plek zit? En of het volledige potentieel van je team of organisatie wel benut wordt? Dan is ons coachtraject “Duurzame inzetbaarheid” voor jouw team of organisatie wellicht een goed idee!

Organisaties en teams zijn altijd in ontwikkeling. En dat is maar goed ook! De wereld om ons heen verandert voortdurend en ook binnen organisaties zijn wijzigingen aan de orde van de dag: verbeterde processen, nieuwe medewerkers, verschillende leiderschapsstijlen, nieuwe organisatiestructuur (bv. zelforganisatie), noem maar op. Organiseren op een 21e eeuwse manier vraagt van organisaties om zich simpel, flexibel en mensgericht in te richten. Mensgericht organiseren betekent onder andere oog hebben voor medewerkers en hun kwaliteiten en behoeften. Zodat ze een leven lang inzetbaar blijven. Maar hoe doe je dat nou, zorgen dat je medewerkers levenslang inzetbaar blijven? Dat kan bijvoorbeeld door je medewerkers een coachtraject “Duurzame inzetbaarheid” te laten volgen. Dit is een kort maar effectief coachtraject dat jouw medewerkers ondersteunt zelf de regie te nemen als het gaat om hun eigen duurzame inzetbaarheid.

Het traject en het resultaat

Het coachtraject “Duurzame inzetbaarheid” start met een online meting die resulteert in een zogenaamd Duurzaam Inzetbaar Potentieel Profiel. Hierin wordt weergegeven hoe de medewerker functioneert op zaken als gezondheid, werkvermogen, loopbaancompetenties, persoonlijkheid, employability en bevlogenheid. Dit geeft jou als organisatie een beeld waar de betreffende persoon staat en hoe goed deze medewerker wel of niet in staat zal zijn om met veranderingen te kunnen omgaan en wat hij daarbij nodig heeft.

Duurzame inzetbaarheid, coaching, loopbaancompetenties

Twee voorbeelden uit het rapport van de online meting: meting van zes loopbaan competenties (links) en van vijf persoonlijkheidskenmerken (rechts).

Na de online meting gaat de medewerker in twee coachgesprekken aan de slag om inzicht te creëren in zijn functie en loopbaan èn om in beweging te komen. De coach ondersteunt de medewerker hierbij door zichzelf te gaan zien als werkondernemer, die zijn eigen BV “ik” heeft. Aan de hand van zijn persoonlijke Duurzaam Inzetbaar Potentieel Profiel gaat de medewerker zijn eigen Business Model You opstellen, dat een variant op het bekende Business Model Canvas is.

Duurzame inzetbaarheid, coaching, Business Model You

Voorbeeld van het Business Model You.

Met dit Business Model You ontdekt de medewerker op een heel visuele manier welke bouwstenen allemaal een rol spelen in zijn functie en loopbaan en wat de onderlinge samenhang hiervan is. Het resultaat is dat de medewerker zichzelf centraal zet en voortaan zijn eigen koers bepaalt. Veranderingen kan hij nu zien als een vaststaande factor en hij is in staat om samen te werken vanuit vertrouwen en eigenaarschap, daarbij gebruik makend van al zijn talenten en kwaliteiten. En het levert de organisatie medewerkers op die het beste uit zichzelf halen, die flexibel kunnen inspelen op veranderingen die er altijd zijn en die bewuste keuzes maken in hun functie en loopbaan.

Samengevat ziet het coachtraject “Duurzame inzetbaarheid” er als volgt uit:

Duurzame inzetbaarheid, coaching, MCA traject

Wat kost het?

De investering voor jouw medewerkers is het uitvoeren een online meting resulterend in een Duurzaam Inzetbaar Potentieel Profiel (duur: 30-60 min), twee coachgesprekken van elk twee uur met één van onze coaches en twee keer huiswerk naar aanleiding van deze coachgesprekken.

Vanwege subsidiemogelijkheden kunnen wij het coachtraject “Duurzame inzetbaarheid” gratis aanbieden als een medewerker aan de volgende voorwaarden voldoet: hij/zij werkt minimaal 12 uur per week, is 45 jaar of ouder en rondt het coachtraject vóór 10 januari 2020 af. Uiteraard hebben wij ook mogelijkheden voor medewerkers jonger dan 45 jaar. In dat geval zijn er wel kosten aan verbonden. Neem hiervoor contact met ons op via info@starfish21.nl. Afhankelijk van behoefte en aantal medewerkers kunnen we je dan een passend aanbod doen.

 

Maakt jouw organisatie gebruik van deze prachtige kans?!

 

Meld je dan hier aan!

Team Starfish21 i.s.m. Nicole Burgersdijk van Time4Coaching