Uitnodiging

De Cultuur van Vertrouwen

Wij willen je graag uitnodigen voor onze bijeenkomst Cultuur van vertrouwen: waarom is dat nodig en hoe krijg je het voor elkaar? op donderdag 20 september van 15.30 tot 18.30 in Utrecht, Social Impact Factory, Vredenburg 40.

Vroeger was de rol van leidinggevende duidelijk: de leidinggevende wist hoe zijn of haar teamleden te werk gingen, waarom ze iets deden en wat daar de output van was. Kortom: de leidinggevende zat ‘er bovenop’.

Maar in een zelfsturende organisatie is die rol veranderd. Waar men eerst probeerde medewerkers zo efficiënt mogelijk te laten werken door ze te stimuleren, motiveren en controleren, is het nu de bedoeling dat een (team)leider zijn mensen ondersteunt en inspireert. Dat vraagt om een behoorlijke aanpassing. Hoe ga je daarmee om?

Vertrouwen is hier het sleutelwoord. Maar wat is vertrouwen eigenlijk, en hoe werkt het? Wat levert vertrouwen op? Hoe creëer je een cultuur van vertrouwen? Wat zijn de belangrijkste factoren en hoe kun je die verbeteren? En hoe doe je dat in een organisatie? Daarover kom je meer te weten bij deze bijeenkomst.

De formule van vertrouwen

Binnen teams en organisaties wordt meestal al relatief veel gefocust op geloofwaardigheid en betrouwbaarheid (verbeteren van vaardigheden, kennis, effectiviteit, efficiëntie, duidelijkheid, afspraken maken en visie). Waar echter nog veel te winnen is bij het bouwen van een cultuur van vertrouwen, is in de ontwikkeling van authenticiteit en focus op het grotere belang (creëren van een ‘veilige sfeer’, een plek waar je fouten mag maken, je kwetsbaar op kan stellen etc.). Aan de hand van de formule van vertrouwen gaan we kijken hoe je deze twee aspecten binnen jouw organisatie kunt verbeteren.

Interactieve workshop

Dirk Schrijver – ondernemer, business coach & mental coach – heeft dagelijks te maken met het bouwen van vertrouwen binnen relaties, teams en organisaties. In een interactieve workshop bekijkt hij – samen met Starfish 21  – wat de huidige staat is als het gaat om vertrouwen in jouw organisatie/team, waar de knelpunten zitten en hoe je dit kunt oplossen.

Daarnaast kijken we ook wat je persoonlijk als leider/manager/coach/adviseur/medewerker in je gedrag kan doen om vertrouwen te vergroten, een veilige sfeer te creëren en het beste uit jezelf en je team/organisatie te halen.

Ben jij benieuwd naar tips over het bouwen van vertrouwen? Kom dan 20 september van 15.30 uur tot 18.30 uur naar de Social Impact Factory in Utrecht! Kosten deelname: €125, of gratis als je een Starfish abonnement hebt.

Je kan je inschrijven via onderstaand formulier. Verdere informatie volgt snel. We hopen je te zien op 20 september.

Inschrijven

dit veld niet invullen s.v.p.