Uitnodiging event

Implementatie zelforganisatie:
welke stappen heb je te nemen?

Steeds meer organisaties willen gaan werken met zelforganiserende principes. En dat is een goed idee! Het werken met zelforganiserende principes leidt tot meer snelheid in het nemen van beslissingen, meer betrokkenheid van medewerkers, meer gelijkheid in de organisatie, een groter verantwoordelijkheidsgevoel, meer inzicht in de organisatieprocessen en een grote mate van zelfontplooiing. Met natuurlijk als belangrijkste resultaat: meer tijd en meer oog voor de klant. Èn het geeft bestuurders de ruimte om weer áán hun organisatie te werken i.p.v. erin.

Maar niemand zegt dat de implementatie hiervan simpel is. Organisatiestructuren worden anders, leiderschap zal anders moeten worden vormgegeven, spelregels horen opgesteld te worden, het proces van beoordelen en belonen gaat op de schop en de ontwikkeling van vaardigheden bij medewerkers is cruciaal.

“Dus…..dan maar niet doen” horen we je denken…. Wij willen je echter graag aanmoedigen in plaats van ontmoedigen om aan de slag te gaan met zelforganiserende principes. Het is namelijk fantastisch. En als je eenmaal om bent, wil  en kan je nooit meer terug! Een beetje spannend is het natuurlijk wel, maar wij maken het behapbaar voor je. In vier heldere stappen, waar we je tijdens dit event meer over zullen vertellen.

Om een levendig voorbeeld van zelforganisatie te geven, hebben wij Werner Toonk voor deze middag als gastspreker uitgenodigd. Werner (1973) werkt als zelfstandig projectleider en consultant en was daarvoor jarenlang wethouder in Amsterdam. Hij zeilde in 200 dagen zijn stalen tweemaster met wisselende opstappers van Nederland naar Nieuw Zeeland. Een tocht langs de meest afgelegen eilanden ter wereld, door de barre zuidelijke oceaan. Een life-changing event waarmee zijn jongensdroom in vervulling ging. Zijn motto: mooie dingen hoeven niet makkelijk te zijn. Werner neemt ons deze middag mee langs zijn reis: hoe is het om wekenlang alleen maar water om je heen te zien en op een onzichtbaar waypoint af te koersen? Samen met vreemde mensen op een paar vierkante meter, overleven tussen golven van gemiddeld 9 meter hoog, op meer dan 1000 kilometer van de bewoonde wereld, voortdurend alert zijn en toch slapen. Hoe werkt dat? En wat doe je dan als die bemanning onderling overhoop ligt en chronische vermoeidheid de sfeer bepaalt? Een inspirerend verhaal over loslaten, resultaat bereiken, verantwoordelijkheid nemen en leiderschap waar zelforganisatie essentieel is om te overleven.

Wil je ook weten welke stappen je te zetten hebt op weg naar meer zelforganisatie? Kom dan naar dit event! Het vindt plaats op donderdag 16 januari 2020 van 14.30 uur tot 17.30 uur. Locatie: Social Impact Factory, Vredenburg 40 in Utrecht. Kosten: €95. Alle deelnemers ontvangen een gratis exemplaar “Karma van Staal”, het boek dat onze gastspreker Werner Toonk over zijn zeilreis van 200 dagen schreef. En wil je alvast meer weten over dit onderwerp, bestel dan hier gratis het thema “Op weg naar zelforganisatie” in onze Academy.

We hopen je dan te zien!

Aanmelden

Meld je hier aan >

Hartelijke groet,

 

Team Starfish21

Contactpersoon: Martine van der Steeg, martine@starfish21.nl, 06-28020113