bewust leiderschap, inspirerend leiderschap

Programma ‘Bewust Leiderschap’

Voor wie?

Leuk dat je interesse hebt in ons vierdaags programma Bewust Leiderschap! Dit programma is een co-creatie van twee organisaties die beide een heldere visie en missie hebben op het gebied van persoonlijk leiderschap en team- en organisatieontwikkeling: Starfish21 en The Coaching Room. Het programma wordt gefaciliteerd door Franka Bossers en Bregje Meurkens.

 

Voor iedereen die bewuster in zijn leiderschap wil stappen

Dit programma is waardevol voor iedereen die leiding geeft, anderen coacht, een leidende rol heeft of zich wil ontwikkelen tot leider en die:

 • een omgeving wil creëren waarin mensen hun eigenaarschap, verantwoordelijkheid, persoonlijk leiderschap, zelflerend vermogen en commitment vergroten;
 • een succesvol, toekomstbestendig en wendbaar team en organisatie wil creëren;
 • zijn leiderschap bewust wil inzetten;
 • effectief en inspirerend wil zijn;
 • zijn sociale impact wil vergroten.

Als je persoonlijk herkent dat:

 • je zoekt naar manieren om eigenaarschap binnen je team en organisatie te creëren en te vergroten;
 • je zoekt naar handvatten om met jouw team en organisatie succesvol de steeds sneller veranderende markt het hoofd te kunnen bieden.
Inhoud

‘Before you are a leader, success is all about growing yourself.
When you become a leader, success is all about growing others.’

Bewust Leiderschap is een vierdaags programma waarin jouw persoonlijke ontwikkeling op het gebied van leiderschap centraal staat. Je wordt je bewust van jouw onbewuste patronen en de impact die deze hebben op het ontwikkelen van eigenaarschap bij jezelf en bij de mensen om je heen. In een veilige setting met deelnemers uit verschillende organisaties ontdek je hoe je zelf meer eigenaarschap kunt nemen en hoe je eigenaarschap kunt creëren bij anderen. Een onmisbare stap in de ontwikkeling van jouw 21e eeuws leiderschap.

Bewust leiderschap, bewust leidinggeven

De noodzaak van het creëren van eigenaarschap

In deze tijd gaan ontwikkelingen zo snel, dat het van groot belang is dat je als organisatie wendbaar bent en snel en doelgericht inspeelt op de veranderende behoeften in de markt. Dit vraagt van jou en je collega’s dat je mag vertrouwen op je eigen kunnen en dat je mag handelen als dat nodig is. Dit is wat wij eigenaarschap noemen. Wat hebben we dan nodig om dit vertrouwen te ontwikkelen?

Jij als leidinggevende, facilitator of collega bent een belangrijke schakel in het ontwikkelen van eigenaarschap bij de ander. In dit programma leer jij precies die omgeving en die communicatie te bieden die nodig is om eigenaarschap te geven en te nemen.

 

Bewust leiderschap staat voor bewustwording

Dit programma zorgt ervoor dat je je bewust wordt van jouw eigen patronen. Geschat wordt dat zeker 80% van ons gedrag onbewust is. Maar met dit gedrag beïnvloed je wel de mensen om je heen. Het is dan ook onze zienswijze dat als jij je verder wil ontwikkelen in jouw leiderschap je je in de eerste plaats bewust moet worden van deze onbewuste patronen. Alleen op die manier heb je invloed op jouw impact op een ander en alleen dan kun je de ander werkelijk ondersteunen in het nemen van meer eigenaarschap. Het resultaat is een omgeving met mensen die het beste uit zichzelf halen en flexibel kunnen inspelen op de markt.

Data & Locatie

Het programma bestaat uit 4 dagen. Het vindt plaats op Landgoed Zonheuvel, een prachtige, rustige en inspirerende omgeving in Doorn. De data van het eerstvolgende programma zijn:

 • Maandag 2 november en dinsdag 3 november 2020
 • Maandag 30 november en dinsdag 1 december 2020
Kosten & Informatie

KOSTEN
De kosten voor dit 4 daagse programma bedragen €2695 excl. btw.

INFORMATIE
Wil je meer weten, bel of mail dan met Franka Bossers (06-24413135, franka@starfish21.nl) of Bregje Meurkens (06-15004550, bregje@thecoachingroom.nl).

Ervaringen
 • “Voor mij voelde het programma als een onderhoudsbeurt aan het ik-systeem. Wat zijn je motieven, wat drijft je? En luister je wel genoeg naar jezelf? Het voelde als een periodieke APK. Even weer je bewust zijn van de impact van je eigen handelen op anderen in je omgeving. Dat voelt als waardevol. Uiteraard in een veilige omgeving, gefaciliteerd door twee facilitators, die beschikken over de juiste kennis en ervaring om een groep te begeleiden.”

  Gijs Stigter
  Gijs Stigter Managing director - Dutch Boosting Group
 • “Wat mij betreft één van de meest waardevolle programma’s die ik in meer dan 40 jaar werkend leven heb mogen volgen!”

  Peter Sliedrecht
  Peter Sliedrecht Teamleider Dialyse - Groene Hart Ziekenhuis Gouda
 • “Ik heb het programma als heel waardevol ervaren, zowel in de zorgvuldige opbouw van het programma als in de rijke inhoud.”

  Misha Uytenbogaardt
  Misha Uytenbogaardt Owner - De Linde Ontwikkeling
 • “Ik vond het enorm waardevol dat mijn ontwikkeling centraal stond en dat eigenlijk alle oefeningen dienden om jezelf een spiegel voor te houden.”

  Klaas Gommers
  Klaas Gommers
 • “Ik heb geleerd mijn eigen patronen te herkennen en ben nu (soms) in staat om die te doorbreken en meer eigenaarschap te nemen. Dat voelt erg goed!”

  Johan Blankestijn Consultant - Dutch Boosting Groep
 • "Het programma zet je aan tot denken over (en praten over) rollen, onbewuste patronen en de wisselwerking met collega's. Het is een ervaring voor het leven, met impact op werk- en privégebied."

  Jessie Post Projectleider - VNG International
 • “Dit programma was een traktatie. Niet altijd makkelijk, wel altijd waardevol.” 

  Arne Musch
  Arne Musch Unit manager - VNG International
 • “In vier dagen tijd hebben twee prachtige mensen mij bewuster gemaakt van wat ik vooral daar moet laten waar het hoort en dat ik niet overal de verantwoordelijkheid in hoef te nemen. Het is een bevrijding die ik iedereen gun.”

  Nicole Burgersdijk
  Nicole Burgersdijk Time 4 Coaching
 • “Ik dacht dat je eigenaarschap niet persé kan leren en zeker niet iemand anders kan aanleren. Maar de omstandigheden waarin het ‘als vanzelf’ ontstaat, kun je wel ervaren. En dat is precies wat ik in de vier dagen begeleid door Bregje en Franka heb gedaan. De plekken waar ik met anderen werk, leer, en dus gezamenlijk fundament heb, zijn er in sfeer én nut, met sprongen op vooruit gegaan.”

  Josje Adviseur, Lead Link Zorgorganisatie
 • “Het was zeer nuttig, zeer prettig en heel waardevol. Ik ben nog meer de oorzaak bij mijzelf aan het zoeken en stel daadwerkelijk de vraag waar mensen gelukkig van worden en ondersteun ze om dat te bereiken.”

Inschrijven

dit veld niet invullen s.v.p.