Programma Coachend Leiderschap
Voor wie?

Leuk dat je interesse hebt in ons vierdaags programma Coachend Leiderschap in de 21e eeuw! Dit programma is een co-creatie van drie organisaties die allen een heldere visie en missie hebben op het gebied van persoonlijk leiderschap, team- en organisatieontwikkeling: Dutch Leadership Academy, Starfish21 en The Coaching Room. Het programma wordt gefaciliteerd door Bregje Meurkens en Franka Bossers.

Dit programma is bedoeld voor managers, teamleiders, docenten, projectleiders, coaches, ondernemers en directeuren die:

 • ruimte willen creëren zodat anderen hun eigen kwaliteiten kunnen ontdekken, ontwikkelen en gebruiken; om vervolgens hun eigen oplossingen te kunnen vinden.
 • vanuit een coachende plek anderen in dit proces willen ondersteunen;
 • hun sociale impact willen vergroten.

Als je persoonlijk herkent dat:

 • je geneigd bent eigen oplossingen aan te dragen of te adviseren;
 • je graag leert door te doen en te ervaren.
Inhoud

‘Leaders become great not because of their power
but because of their ability to empower others.’

 

Bewust coachen is de ander inspireren om in zijn kracht te staan. Nu de wereld om ons heen steeds sneller verandert, is het van belang om mensgericht te werken. Coachend begeleiden krijgt dan ook meer en meer een plek binnen organisaties. En dat is niet verrassend, want het is aantoonbaar dat bewust coachen zelfstandigheid en verantwoordelijkheid stimuleert en stress op de werkvloer verlaagt.

Ben jij iemand die anderen wil ondersteunen in hun persoonlijke ontwikkeling en het vinden van eigen oplossingen? Zoek jij daarbij handvatten om die ander vanuit een coachende plek te ondersteunen? Coaching vraagt dat je ruimte creëert om de ander zijn kwaliteiten te laten ontdekken, ontwikkelen en gebruiken. Het vraagt ook dat je je bewust bent van de impact van je eigen gedrag en communicatie op het oplossend en reflecterend vermogen van de ander. En het vraagt dat je de ander weet te inspireren om zelf met oplossingen te komen en eigen verantwoordelijkheid te nemen. Wil je dat de ander gaat stralen, dan kun je als leider/coach een voorbeeld geven, de juiste context bieden en een bron van inspiratie zijn die het vuur in de ander aanwakkert.

Het programma Coachend Leiderschap in de 21e eeuw ondersteunt jou om deze cruciale coachingstaak succesvol te vervullen. Zo maak je o.a. kennis met de coaching cyclus, het natuurlijke proces dat aan de basis van iedere vruchtbare coachingsrelatie en ieder coachgesprek ligt. Inzicht in deze cyclus maakt het mogelijk om ander op een natuurlijke en haast vanzelfsprekende wijze te ondersteunen in hun ontwikkeling en groei als mens.

Data & Locatie

Het programma bestaat uit 4 dagen. Het vindt plaats op Landgoed Zonheuvel, een prachtige, rustige en inspirerende omgeving in Doorn. De data van het eerstvolgende programma zijn:

 • 2-3 oktober 2018
 • 23-24 oktober 2018
Kosten & Informatie

KOSTEN
De kosten voor dit 4 daagse programma bedragen € 2495 excl. btw.

INFORMATIE
Wil je meer weten, bel of mail dan met Bregje Meurkens (06-15004550, bregje@thecoachingroom.nl) of Franka Bossers (06-24413135, franka@starfish21.nl).

Ervaringen
 • “We hebben gewerkt met een heel helder coachingsmodel, krachtig in zijn eenvoud en direct toe te passen.”

  Marcel Krikke
  Marcel Krikke Directeur/adviseur/ondernemer/ phbm
 • “Door mezelf beter te leren kennen, kan ik anderen nu ook beter ondersteunen.”

  Gerben
  Gerben Marketing Manager
 • “Ik ben me bewust geworden van mijn eigen zijn en de invloed die dat heeft op anderen. En heb door te ervaren en te doen geleerd dat zodanig in te zetten dat de ander het beste uit zichzelf kan halen.”

  Janneke Went
  Janneke Went Financieel manager
 • “Prikkelend, enthousiasmerend en inspirerend. Ik ben er direct mee aan de slag gegaan en blijf het dagelijks toepassen.”

  Werner Campman
  Werner Campman Coach / Directeur
 • “Eenvoudig en doeltreffend. Het was veel praktisch oefenen waardoor ik het meteen in praktijk kon brengen.”

  Saya Sprafke
  Saya Sprafke Saya Coaching Training & Advies
 • “Ik ben meer het belang van stilte gaan begrijpen. En door alle kaders die aangereikt zijn, kan ik anderen bij allerlei verschillende hulpvragen nu beter ondersteunen.”

  Claudia Robert
  Claudia Robert Lifecoach, SENSE Lifecoaching & Healing
Inschrijven

dit veld niet invullen s.v.p.