The Next Scan ©

Herken je ook dat gevoel dat er iets moet veranderen in jouw organisatie en weet je niet waar je moet beginnen? Of zit je in een verandertraject maar vraag je je af of jullie de juiste dingen doen? Organisaties en teams zijn altijd in ontwikkeling. En dat is maar goed ook! De wereld om ons heen verandert voortdurend en ook binnen organisaties zijn wijzigingen aan de orde van de dag: verbeterde processen, nieuwe medewerkers, verschillende leiderschapsstijlen, nieuwe organisatiestructuur (bv. zelforganisatie), noem maar op. Organiseren op een 21e eeuwse manier vraagt van organisaties om zich simpel, flexibel en mensgericht in te richten. Best ingewikkeld af en toe om buiten- en binnenwereld goed op elkaar te blijven afstemmen, en daar ook echt de tijd voor te nemen. En daarom dachten wij: “Zullen wij jullie een handje helpen?”. Dus hebben wij een organisatiescan voor jullie ontwikkeld: The Next Scan.

The Next Scan is een organisatiescan die je met je organisatie of team kunt doen. De scan geeft aan waar je nu staat als organisatie of team met betrekking tot organisatie- of teamontwikkeling, waar je naartoe wil, en welke stappen daarvoor nodig zijn. De scan raakt vier gebieden van organisatieontwikkeling (cultuur, persoonlijke ontwikkeling, gedrag en inrichting) die weer onderverdeeld zijn in 16 subgebieden. Deze vier gebieden worden vervolgens ingedeeld in vijf ontwikkelingsstadia, die gebaseerd zijn op het boek Reinventing Organizations van Frederic Laloux.

Verloop van de scan

The Next Scan wordt gespeeld in drie rondes van ieder ongeveer 1 uur:

Ronde 1: waar staan we nu?
Ronde 2: waar willen we naartoe? Hoe zou je het willen?
Ronde 3: wat staat ons dan te doen?

In de eerste ronde ga je door middel van vragen de 16 subgebieden indelen in een ontwikkelingsstadium. In de tweede ronde krijg je challenge-vragen. De antwoorden op deze vragen bepalen de richting die wenselijk is voor de organisatie. In de derde ronde van de scan bepaal je wat nodig is om van de huidige situatie naar de gewenste situatie te komen.

Resultaat van de scan

The Next Scan levert een concrete lijst van prioriteiten en acties op die gezamenlijk zijn gedefinieerd, en die een boost geven aan de verdere ontwikkeling van je organisatie op een 21e eeuwse manier. Zodat je de juiste dingen gaat aanpakken. En je binnen- en buitenwereld weer met elkaar in balans komt! Als je één keer per jaar The Next Scan doet, blijf je op koers!

Organisatiescan, The Next Scan bord, start spel

Wij komen graag The Next Scan faciliteren bij jouw team. Neem vooral contact met ons op om de details met ons door te spreken!

The Next Scan

Volg The Next Scan © op Instagram:

Andere mensen over The Next Scan ©:

Zij speelden The Next Scan al!

 • "The Next Scan: Uit ervaring: aanrader! We hebben in augustus deze scan gedaan van onze afdeling en zijn bewust de volgende stappen samen aan het maken. Elkaar scherp houden, elkaars talenten gebruiken, helderheid waar de waarde zit waar we het voor doen en elkaars capaciteiten in de organisatie voor het doel inzetten. Jaarlijks herhalen: een compacte vorm die werkelijk gesprekken heeft doen ontstaan die we eerder niet voerden maar onder het tapijt bleven. Dynamiek, energie en helderheid gaat stromen. Eh, ben ik iets vergeten?"

  Rinske Kadaster
 • "The Next scan: mooi om samen te bepalen wat het gezamenlijke doel is en of iedereen hier hetzelfde onder verstaat. Vanuit daar kan je stappen maken naar de gewenste situatie. De tijd nemen om naar elkaar te luisteren en door te vragen, om zo samen duidelijk te kunnen bepalen waar je staat."

  Saskia van der Meij
  Saskia van der Meij Omgevingsdienst IJmond
 • "The Next Scan laat je op een speelse manier ontdekken hoe je collega’s en jij nú denken over de organisatie en hoe ‘we’ het in de toekomst zouden willen zien. Na een paar vragen over en weer zaten we al snel op één lijn en kregen we inzicht in onze ontwikkelpunten."

  Brenda Omgevingsdienst IJmond

The Next Scan © + halve dag begeleiding

Spel met begeleiding door één van de consultants van Starfish21.

The Next Scan © + hele dag begeleiding

Spel met begeleiding incl. aanvullende teambuilding door één van de consultants van Starfish21.